Whatsapp grubumuzda çok tartışıldığı için soruyorum: Bir cümle olumlu mu yoksa olumsuz mu diye sorulduğunda biçime mi yoksa anlama mı bakıyorsunuz?
"Seni anlamıyor değilim." cümlesine olumsuz diyorlar mesela.Tartışılan cümle nedir bilmiyorum ancak bu konu tartışmaya açık bir konu değildir.Aslolan anlamdır.Kolay gelsin.
Olumludur"Seni anlamıyor değilim." cümlesine olumsuz diyorlar mesela.
Olumlu cümledir, Hoca'm. Eskiden mutlu değildik, deseydi olumsuz olurdu.Eskiden mutluyduk.
Anlama bakan arkadaşlar bu cümleye nasıl bakıyorlar merak ettim.
Olumlu cümledir, Hoca'm. Eskiden mutlu değildik, deseydi olumsuz olurdu.
Ben aç değilim cümlesi de baktığımda olumsuz ama anlamca tokum anlamı çıkıyor olumlu, bu cümleye baktığımızda olumlu mu diyeceğiz şimdi
Yani Hocam siz ne diyorsunuz?Biçime mi bakarsınız,anlama mı?Arkadaşlar, dil bilgisi; yüklemde bildirilen iş,oluş ve hareketin gerçekleşip gerçekleşmediğine, yüklemde belirtilen yargının olup olmadığına bakar. Olumluluk olumsuzluk buna göre değerlendirilir. Hale Hocam, lütfen yazdıklarınızı okuyun...
Örnek alabilir miyiz?Soru olarakAnlama bakarım, soru hazırlarken de biçime baktıracaksam belirtirim, anlama göre ise belirtmem.
Yenilenen tasarım ve zengin içeriğimiz ile Türkçe öğretmenlerinin buluşma noktası.
Öneri, şikayet ve sorunlar için [email protected] adresine mesaj atabilirsiniz.